Onko varaa kosmetiikkaan?

Blogeissa tulee jatkuvasti vastaan ihania ja houkuttavia kosmetiikkauutuuksia tai muutoin vain pinnalle nousevia paljon hehkutettuja tuotteita. Heti kädet eksyvät näppäimistölle ja alkaa armoton etsintä mistä tätä saisi tilattua. Kuitenkin tuotteen löydyttyä ja ostoskorissa istuessa alkaa loppusumma mietyttää. Tänään en pystynyt ostaman kaupasta juustoa leivän päälle, joten kuinka minulla olisi vara ostaa monen kympin arvosta meikkejä tai ihonhoitotuotteita?

Moni voi varmasti samaistua tähän mielikuvaan.Sitä välillä miettii mikä ihme se tuolla päänsisällä kertoo, että nämä tuotteet on pakko saada ja tiedän niiden tuottavan minulle mielihyvää. Elämän olisi paljon helpompaa, kun pärjäisi perusvoiteilla eikä välittäisi niin kosmetiikasta. Mutta ei. Jokainen purkki ja purnukka kiinnostaa, kaupassa saa erittäin hyvin vietettyä aikaa jokaista purkkia hypistellessä ja ihmetellessä. Eikä siinä kaikki, sitten on vielä netin loputon maailma.Palaten alun kysymykseen, ei ole vara. Se on fakta joka monesti on todettava. En kuitenkaan pysty  elämään täysin ilman intohimoni kohdetta, joten erinäisin pienin tavoin tyydytän kosmetiikkahimoani.

Seuraan kosmetikkablogeja, yhteisöjä ja youtube kanavia, joissa ihastelen uutuuksia ja pyrin olemaan tietoisesti ajan tasalla vaikka kaikkea en voisikaa itse testata ja ostaa. Mikäli näen jotain mitä todella haluan ja tarvitsen niin yksinkertaisesti laitan sitä varten rahaa sivuun ja ostan siihen ollessa vara. Tärkeä asia on myös tuo mitä tarvitsen. Rahan ollessa tiukalla en voi ostaa impulsiivisesti kaikkea mitä haluan vaan oikeasti ne mitä tarvitsen. Kun havaitsen oikean puutteen ja tarpeen, niin silloin alkavat sormet näpytellä ja etsiä mikä tuote olisi nyt siihen tarpeeseen pinnalla ja uutta sekä mielenkiintoista jolloin satsaan siihen tarpeelliseen ja saan silti hyvän mielen ja innostuksen.
Huonoina päivinä mieli kummasti paranee, kun pääsee ostamaan jotain pientä kivaa. Alle kymmenen euron ostoksissa itselläni ei ole niin kovaa seulaa vaan saatan tehdä vähemmän harkittuja ostoksia mielen mukaan. Näitä mahtuu kuukauteen muutamia, jolloin teen impulsiivisia ostoksia, mutta summa pysyy aika pienenä ja mieli vireänä.

Kuinka sinä harrastat ostosreissuja? Oletko impulsiivinen ostaja vai tarkkaan harkitsija?

-Anni

Seuraa blogia Bloglovin

Kommentit

 1. Tunnistin itseni tästä postauksesta hahah... :D Mä oon tosi impulsiivinen kuluttaja ja usein löydän itseni perustelemasta itselleni miksi mä tarvitsen sen kyseisen tuotteen. Sinäänsä tosi hyvä, että vaadin itseltäni perustelut, mutta silti :D Aika paha tapa, tiedän, ja pikkuhiljaa yritänkin vaatia itseltäni aina vain enemmän ja parempia perusteluita. Ehkä en sitten joskus olisi ihan niin impulsiivinen ostaja :) Tää oli hyvä postaus!<3

  www.ellileppiniemi.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, välillä on hyvä vaatia itseltään perusteluja, mutta toisaalta pitää olla myös lupa hemmotella itseään ;) Kosmetiikan kanssa se on yhtä tasapainottelua.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit